Meni
Košarica

CEFALY set proti migreni in glavobolu

 CEFALY set proti migreni in glavobolu | vsezazdravje.si
CEFALY set proti migreni in glavobolu
Ob nakupu tega izdelka brezplačna dostava
Ob naročilu vam bomo izdelek poslali na naše stroške.
  • Zaloga: Na zalogi
  • Model: 1357
  • Šifra izdelka: 1357
Pogledov: 7212
268.30€

 

Kaj je medicinski pripomoček Cefaly?

Je medicinska naprava za kranialno analgetično elektroterapijo. Izredno natančni elektronski impulzi delujejo na glavno vejo trigeminalnega (trovejnega) živca, s čimer preprečujejo in zdravijo bolečino na območju glave.

Učinkovita kranialna analgetična elektroterapija je bila pred tem zahtevna metoda in tudi zelo neprijetna za bolnika. Raziskovalna skupina belgijsko-švicarske družbe, ki je vodilna v svetu na področju elektroterapije, se je lotila tega problema in razvila napravo CEFALY.

V ta tehnološki izziv so vložili pet let raziskav in intenzivnega dela na področju medicine.

CEFALY končno lahko bolnikom, ki trpijo zaradi migrene ali glavobola, ponudi učinkovit elektroterapevtski sistem, in sicer na osnovi ergonomsko oblikovane naprave, uporaba katere je preprosta in razmeroma prijetna za uporabnika.


Zakaj Cefaly?

Cefaly je prva naprava za kranialno analgetično elektroterapijo, ki se lahko pohvali s certifikatom ISO za področje medicine.
 
- Nadomešča zdravila

Brez stranskih učinkov lahko Cefaly nadomesti ali bistveno zmanjša porabo zdravil proti bolečinam.

- Preprečevanje

Preventivni program povečuje izločanje endorfinov in dviguje prag nastanka bolečine.
Rezultat: napadi bolečine so manj pogosti.
 
- Za boj proti stresu

Antistresni program omogoča splošno sprostitev in izjemen občutek ugodja (dobrega počutja).

- Za olajšanje bolečin

Poseben program blokira bolečine in med napadi bolečine omogoča olajšanje.
 
- Za izboljšanje telesne pripravljenosti in tonusa

Klinični podatki še ne zadoščajo, da bi omogočili znanstven dokaz, vendar pa mnogi uporabniki trdijo, da jim naprava tudi izboljša telesno pripravljenost in tonus.

Za uporabo naprave Cefaly ni nobene starostne omejitve. Napravo lahko uporabljajo otroci od 8. leta starosti naprej, vendar vedno pod nadzorom odrasle osebe.
 
Glavoboli prizadenejo ljudi vseh starosti. Cefaly lahko pomaga olajšati simptome ali jih povsem odpravi, in to ne glede na starost uporabnika. Temelji na fizioloških mehanizmih, na katere starost ne vpliva. Bolniki, ki so bili zajeti v kliničnih testiranjih in so jih spremljali glede učinkovitosti in varnosti, so bili stari od 8 do 87 let. Ni objektivnega razloga, zaradi katerega naprave Cefaly ne bi smeli uporabljati otroci, mlajši od 8 let. Vendar pa vam iz preventive svetujemo, da prosite svojega zdravnika ali pediatra, naj se obrne na medicinski oddelek pri družbi STX-Med, kar vam bo pomagalo določiti ustrezne pogoje in protokol uporabe.  

Cefaly je namenjen preprečevanju in obravnavanju kroničnih ter ponavljajočih se glavobolov. Če se pojavi nenaden in močan glavobol s hudimi bolečinami, se je treba takoj posvetovati z zdravnikom ali oditi na urgenco. Prav tako se je treba posvetovati z zdravnikom, če se nenadoma pojavijo pogosti glavoboli, ki jih prej niste imeli.
 
Pogosta vprašanja

Obstajajo kakšne kontraindikacije?

V zvezi z uporabo naprave Cefaly je le malo kontraindikacij. Naprave Cefaly se ne sme uporabljati med vožnjo ali v primeru:
 
- Nedavne poškodbe lobanje ali obraza;
- Spremembe na koži/osipa na čelu, kamor je treba namestiti elektrodo.

Ali napravo Cefaly lahko uporabljajo otroci?

Otroci od 8. leta starosti naprej lahko napravo Cefaly uporabljajo pod nadzorom odrasle osebe. Pri otrocih do 8. leta se niso pokazale kontraindikacije, vendar pa je bolje, da se o protokolu uporabe otrokov pediater predhodno posvetuje z medicinskim oddelkom pri družbi SXT-Med.


Ali napravo Cefaly lahko uporabljajo ljudje, ki imajo srčni spodbujevalec?
 
Srčni spodbujevalec ne pomeni, da ne smete uporabljati naprave Cefaly, ki nima nobenega vpliva na tovrstno napravo.
 
Ali napravo Cefaly lahko uporabljajo nosečnice?
 
Nosečnice lahko napravo Cefaly brez težav uporabljajo.

Kako dolgo traja, da se stopnja intenzitete lahko poveča do stopnje, ki je učinkovita?
 
Čim večja je intenziteta, tem večja je količina in bolj učinkovito je zdravljenje. Prag učinkovitosti se zelo razlikuje od posameznika do posameznika. Na splošno pa naj se, ko se navadite na sistem, intenziteta povečuje 6 do 8 minut, da bi dosegli območje učinkovitosti.

Ali bo bolečina izginila takoj po 20-minutni terapiji?
 
Pri anteriornih tenzijskih glavobolih po 20-minutni terapiji s programom 1 bolečina izgine ali pa se pojavi obdobje nestabilnosti, ki traja še nadaljnji dve uri.


Set CEFALY vsebuje:

- Elektrodo CEFALY;
- Napravo CEFALY;
- Torbico za shranjevanje;
- Priročnik s podrobnimi navodili;
- Čistilno krpico.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
Slabo Dobro
Captcha