Meni
Your Cart

Obvestilo o uporabi piškotkov

Obveščamo vas, da naša stran www.vsezazdravje.si uporablja piškotke

1. Kaj je spletni piškotek?

Spletni piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo lahko spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala.

Spletni piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče uporabniške vmesnike in storitve le-teh prilagoditi potrebam in željam uporabnikov. Več o piškotkih in smernicah uporabe najdete na tej povezavi: https://www.ip-rs.si/fileadmin/user_upload/Pdf/smernice/Smernice_o_uporabi_piskotkov.pdf

Spletni piškotki sami po sebi ne prepoznajo individualnega uporabnika, pač pa računalnik, ki je bil uporabljen pri dostopu.

2. Spletni piškotki na strani www.vsezazdravje.si?

Ob začetku obiska spletne strani se vsakemu uporabniku samodejno dodeli t.i. sejna piškotka, ki se uporablja za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice, ter optimizacijo in prilagoditev postopkov registracije in nakupa ter uporabniških vmesnikov in storitev, ki jih omogoča spletna stran www.vsezazdravje.si.  Oba piškotka vsebujeta le kriptirano številko trenutne in stalne seje uporabnika. Piškotek trenutne seje poteče, ko zaključite z brskanjem po spletni strani, piškotek trajne seje pa je trajen.

Spletna stran www.vsezazdravje.si lahko, ob vaši privolitvi, na vaš račulanik naloži tudi štiri piškotke (__utma, __utmb, __utmc in __utmz) spletnega orodja Google Analytics. Ti piškotki so trajni. Google Analytics je Googlovo brezplačno orodje za spletne analitične podatke, ki ga lahko lastniki spletnih mest uporabijo predvsem za boljše razumevanje, kako obiskovalci uporabljajo njihova spletna mesta. Več o piškotkih orodja Google Analytics najdete na tej povezavi: http://www.google.si/intl/sl/policies/technologies/types/.

Piškotki orodja Google Analytics se uporabljajo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanjih na spletnih mestih brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev. Tako pridobljeni podatki se uporabljajo za analizo obiskov na spletni strani www.vsezazdravje.si in pripomorejo tako k izboljšavi in prilagoditvi ponudbe na spletnem mestu, kot pri izboljaši in optimizaciji spletnih vmesnikov in storitev, ki jih uporablja in omogoča spletna stran www.vsezazdravje.si.  

Ob privolitvi uporabe spletnih piškotkov bo spletna stran na vaš računalnik naložila še trajni piškotek (cookiePolicy), ki identificira vašo privolitev k uporabi pišktotkov na spletni strani www.vsezazdravje.si. Če kadarkoli ta piškotek ročne odstranite, bo spletna stran www.vsezazdravje.si ob naslednjem obisku samodejno odstranila piškotke orodja GoogleAnalytics. Ob tem pa vam ponudila ponovno možnost privolitve k uporabi spletnih piškotkov.

Kako zavrnete in izbrišete piškotke?

Piškotkov ne bomo uporabljali za zbiranje osebnih podatkov o uporabnikih. Če želite, lahko kadarkoli spremenite nastavitve piškotkov s klikom na zeleno značko v levem spodnjem kotu zaslona.  Z zavrnitvijo uporabe piškotkov boste še vedno lahko obiskovali naše spletne strani, le nekatere funkcije morda ne bodo delovale pravilno.

 Kako odstranite ustvarjene piškotke? Hvala za razumevanje,

Ekipa vsezazdravje.si