Meni
Your Cart

MEDIKOEL digitalni termometer Me510

 MEDIKOEL digitalni termometer Me510 | vsezazdravje.si
MEDIKOEL digitalni termometer Me510
 • ZALOGA: Na zalogi 1-2 dni
 • Šifra izdelka: 377
Pogledov: 7687
4,97€

 

Digitalni LCD zaslon omogoča enostaven odčitek izmerjene temperature. Kompakten, točen in trpežen. Omogoča različne načine merjenja; pod pazduho (aksilarno) ali pod jezikom (oralno). Način merjenja temperature v danki (analno) pri dojenčkih uporabite le, ko drugi načini merjenja niso mogoči.

Hitro in natančno merjenje. Po 10 minutah se avtomatično izklopi.

Majhen, lahek (11g) in primeren za vso družino.

Lastnosti:

 • Meritev v 60 sekundah.
 • Termometer ima togo merilno konico.
 • 3 mestni prikazovalnik.
 • Velik prikazovalnik.
 • Vodoodporen.
 • Zvočni signal ob pričetku in koncu merjenja.
 • Priložen prenosni etui.

Tehnični podatki

 • Območje merjenja: 32.0°C – 42.9°C (90.0°F – 109.9°F) (Vrsta skale je izbrana s strani proizvajalca). Natančnost: ±0.1°C 35.5°C – 42.0°C (±0.2°F 95.9°F – 107.6°F) ±0.2°C pod 35.5°C ali nad42.0°C (±0.4°F pod 95.9°F ali nad 107.6°F) pri standardni sobni temperaturi 25°C (77.0°F).
 • Prikazovalnik: Tekoči kristalni zaslon, 3½ znakov.
 • Baterijski vložek: 1.5 V DC, gumbni baterijski vložek (SR41, UCC 392 ali LR41).
 • Poraba energije: 0.15 mW med merjenjem.
 • Življenjska doba bat. vložka: preko 200 ur neprekinjenega merjenja.
 • Dimenzije: 12.4cm x 2.5cm x 1.2cm (L x W x H).
 • Teža: Približno 13 g skupaj z baterijskim vložkom.
 • Pogoji delovanja: Temperatura: 10.0°C – 35.0°C (50.0°F – 95.0°F) Vlažnost: 25%RV – 80%RV.
 • Pogoji shranjevanja: Temperatura: -25°C - 55°C (-13°F - 131°F) Vlažnost: 25%RV – 80%RV.

Garancija: 24 mesecev

Kaj je vročina

Vročina je povišanje telesne temperature nad normalno med 35,8 in 37,2 °C (rektalno merjeno od 37 do 38 stopinj Celzija). Toplotni regulacijski center omogoči povišanje telesne temperature z zmanjšanim oddajanjem toplote (zožijo se žilice v koži in na ta način se zmanjša prekrvavitev) in/ali se poveča nastajanje toplote (s tresavico, ki je odraz povečane mišične aktivnosti pri naglem naraščanju temperature).

Vročina je lahko posledica normalnih vplivov na regulacijski center: psihični stres, povečana, telesna aktivnost; ponavadi pa je posledica motenj, ki jih neposredno izzovejo bolezenski procesi v možganih ali posredno bakterije, virusi in njihovi razgradni produkti.

V splošnem je telesna temperatura zvečer nekoliko višja kot zjutraj. Poznamo pa še hipertermijo, ki je posledica visoke temperature okolja in ne sprememb v termoregulacijskem centru.

Merjenje temperature


Leta nazaj je bil nakup termometra zelo enostavna stvar. Poznali smo le živosrebrnega, mogoče v dveh ali treh nekoliko razlicnih izvedbah. Danes so na tržišcu različni termometri. Pred nakupom termometra moramo vedeti kje in kako bomo merili telesno temperaturo.

Pri majhnih otrocih merimo temperaturo rektalno in ti rezultati so zelo zanesljivi. So pa te vrednosti nekoliko višje od vrednosti telesne temperature, merjene na ali v drugih delih telesa. Upoštevati moramo še okoliščine merjenja. Pri otrocih že sama telesna aktivnost ali zadrževanje na soncu povišata temperaturo.

Vroče celo ne pomeni vedno vročine; po drugi strani pa je kljub hladnim rokam in nogam lahko nastopila vročina.

 

Dostava se izvrši v dogovorjenem roku preko Pošte Slovenije d.o.o. in dostavne službe GLS, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor je ta učinkovitejša. Tarifa za dostavo preko Pošte Slovenije d.o.o. skupaj s stroški pakiranja je enotna za celotno Slovenijo, je neodvisna od teže ali velikosti izdelka in znaša 3,99€. Podatek o strošku dostave je kupcu na voljo pri oddajanju naročila. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV)!

Pri naročilu in plačilu po povzetju s strani Pošte Slovenije d.o.o., vam bo poštar, zaračunal strošek odkupnine (plačilo z UPN nalogom z vrstico OCR), ki trenutno znaša po veljavnem ceniku Pošte Slovenije d.o.o., ob naročilih do 98,00€ 1,25€, nad 98,00€ do 501,00€ znaša 1,28% od vrednosti naročila, nad 501,00€ pa 5,90 + 0,3% od vrednosti naročila ! V primeru plačila po predračunu, stroška odkupnine NI! V primeru pošiljanja preko GLS, za težo paketov nad 5kg stroška odkupnine ni ( z dostavno službo GLS pošiljamo le paktete težje od 5kg!!!).

Za vsa naročila nad 90€ neto zneska je POŠTNINA BREZPLAČNA!!!

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.

Ob dostavi kupec, poleg računa prejme še obrazec za vračilo blaga v primeru odstopa od pogodbe, na katerem se nahaja tudi obvestilo o pravicah iz 15. člena (g. odstavka) teh splošnih pogojev.

Dobavni rok

Večino izdelkov iz ponudbe imamo NA ZALOGI in jih odpošljemo TAKOJ (dostava 1-2 dni od oddaje naročila), saj se zavedamo, da je poleg kakovostnih izdelkov pomembna tudi hitra dostava. Dobavni roki so za vsak artikel navedeni v katalogu naše ponudbe. V primeru omejenih količin (zadnji kosi), pa bo stranka obveščena o kakršnikoli spremembi.

V kolikor se izdelki nahajajo PRI DOBAVITELJU, pomeni da je rok dostava 3-5 dni.

V vsakem primeru bo kupec po elektronski pošti dodatno obveščen o roku dobave za vsako naročilo ali izdelkih, ki niso na zalogi. V primeru kritične zaloge (zadnji kos) se dobava izvrši kupcu, ki je prvi naročil izdelek. Ostale kupce se obvesti o novem dobavnem roku.

Osebni prevzem blaga (v času COVID-19 ukrepov osebni prevzem ni možen)

Kupec lahko po predhodnem dogovoru kupljen artikel prevzame tudi na sedežu podjetja 2F STUDIO d.o.o., pri čemer je dolžan izdelek na licu mesta pregledati in ugovarjati morebitnim napakam. Pri osebnem prevzemu kupec ne plača stroškov poštnine in odkupnine.

Osebni prevzem je mogoč le po predhodnem plačilu po predračunu, saj podjetje 2F STUDIO d.o.o., gotovinsko ne posluje!

Cene vseh izdelkov na spletnem mestu www.vsezazdravje.si so maloprodajne in prikazane v EUR.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
Slabo Dobro