Meni
Your Cart

LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra

 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
Prodajni hit
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
 LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra | vsezazdravje.si
LUNETTE menstrualna skodelica Selene - modra
 • ZALOGA: Na zalogi 1-2 dni
 • Šifra izdelka: 1387
Pogledov: 14876
31,90€

Razpoložljive možnosti


Ali ste vedeli, je prvo menstrualno skodelico izumila ameriška igralka, Leona Chalmers leto1930, in to iz gume? Chalmersova je bila napredna, a ženske tistega časa niso bile pripravljene sprejeti nove zamisli, saj takrat ni bilo spodobno, da se ženske dotikajo predela nožnice. Proizvajalci tamponov so se temu izognili z dobavo distančnikov. Tamponi so marketinško bolj uspeli, saj so jih ženske potrebovale vsak mesec.

Ženske si danes želimo več, in to tudi dosegamo. Želimo si najboljšo, udobno in zdravo izbiro. Sodobni čas prinaša tudi sodobnost v tistih dneh. Čedalje več deklet in žena se odloča za nove alternative.

Skodelica Lunette Selene je nova in izboljšana verzija menstrualnih skodelic, ki je dokazala udobnost in najboljšo priljubljenost med uporabnicami. Ima prilagojeno dolžino, peceljček, ki je prilagodljiv in raven, po potrebi se ga tudi odreže, ter večje luknjice za lažjo sprostitev vakuuma. Skodelica je motnega videza, vendar gladka, zaradi lažjega čiščenja. Skodelica Lunette je pakirana v kompletu z vrečko za shranjevanje iz satena.UPORABA MENSTRUALNE SKODELICE LUNETTE

Pred prvo uporabo preverimo, ali so luknjice na vrhu skodelice povsem odprte. Umijemo si roke in skodelico Lunette umijemo z vodo in blagim milom, nato jo prevremo v veliki količini vode 10 minut. Prepričajmo se, da je v loncu dovolj vode, da se skodelica ne poškoduje na dnu.

Operemo

Najprej si umijemo roke z blagim, neodišavljenim milom in vodo. Pri prvi uporabi lahko skodelico za lažje vstavljanje navlažimo z vodo ali z lubrikantom na vodni osnovi.
Prepognemo

Prepognemo menstrualno skodelico Lunette, kot je prikazano na sliki. Stisnemo skodelico skupaj in jo prepognemo na pol, tako da naredimo obliko C, kot je prikazano na desni. Možno je prepogibati tudi drugače, kar je prikazano spodaj: "punch down" in "trikotnik".

Zadržimo

Držimo skodelico trdno v svojem zloženem položaju in jo z obročem spredaj vstavimo v nožnico.

Vstavljanje menstrualne skodelice Lunette

Skodelico lahko vstavimo sede, stoje ali čepe, z razširjenimi nogami. Pravilen položaj v nožnici bomo našle z nekaj vaje in spoznavanjem svoje anatomije. Za razliko od tampona je skodelica nameščena v spodnjem delu vagine, vendar ne tako nizko, da bi to ustvarjalo občutek nelagodja - pecelj bi moral ostati v nožnici. Po potrebi lahko pecelj tudi odrežemo ali prirežemo. Na koncu le še preverimo, ali se je skodelica pravilno odprla, tako da s prstom rahlo zaokrožimo okoli dna skodelice.

Odstranjevanje menstrualne skodelice Lunette

Ko želimo odstraniti skodelico, si najprej umijemo roke in sprostimo mišice. S pincetnim prijemom (s kazalcem in palcem) čvrsto stisnemo dno skodelice, dokler ne začutimo ali zaslišimo, da vakuum popusti ter nežno vlečemo navzdol. Ustvarjeni vakuum torej izničimo s stiskom dna skodelice. Na enak način kot pri vstavljanju jo zložimo v najtanjšo obliko in odstranimo. Ob prekinitvi podtlaka lahko občasno zaslišite tudi značilen zvok.

Nikakor in nikoli ne vlečemo samo za pecelj! To bi povzročilo razlitje skodelice in lahko se celo poškodujemo. Vedno stisnemo dno skodelice, preden jo potegnemo ven. Vsebino skodelice Lunette nato izlijemo v straniščno školjko, v katero lahko položimo košček toaletnega papirja, tako da se školjko lažje splakne.
 
Speremo in ponovno uporabimo

Po praznjenju skodelico Lunette sperete z vodo ali obrišete z dezinfekcijskim robčkom. V ta namen si lahko pomagate tudi z majhno plastenko vode, s katero splaknete skodelico kar nad straniščno školjko. Za dnevno čiščenje uporabljajte nežno in neodišavljeno milo (intimno milo Lunette za spiranje). Priporočljivo je, da skodelico najprej splaknete z mrzlo vodo. Tako boste preprečili, da se skodelica navzame vonja. Če nimate dostopa do vode, lahko menstrualno skodelico obrišete z dezinfekcijskimi robčki Lunette, ki vsebujejo alkohol in vodo, v skrajnem primeru pa tudi s toaletnim papirjem.

Primerna uporaba skodelice Lunette:

 • Po zadnji uporabi med mesečnim ciklom menstrualno skodelico Lunette dobro operemo z nežnim in neodišavljenim milom;
 • Steriliziramo jo tako, da jo za 5-10 minut postavimo v večjo količino vrele vode. Če nimamo dostopa do vrele vode, lahko uporabimo tudi dezinfekcijske robčke;
 • Če želimo, jo lahko steriliziramo tudi med mesečnim ciklom;
 • Povsem čisto in osušeno Lunette spravimo v priloženo satenasto vrečko;
 • Menstrualne skodelice ne shranjujemo v hermetično zaprti posodi ali plastični vrečki;
 • Če se pojavijo težave, se obrnimo na svojega prodajalca;

PROSIMO UPOŠTEVAJTE!

 • Kadar opazite kakršne koli znake poškodbe vaše skodelice Lunette, jo nadomestite z novo;
 • Skodelico vstavite nižje v nožnico, tik ob ustju nožnice, kjer zbira menstrualno kri, ki prihaja prek materničnega vratu med menstruacijo. Oviranje materničnega vratu lahko povzroči krče;
 • Skodelice Lunette ne vlecite ven zgolj za pecelj!;
 • Menstrualna skodelica Lunette ni kontracepcijski sredstvo, prav tako se je ne uporablja med spolnim odnosom;
 • Menstrualna skodelica Lunette ne preprečuje spolno nalezljivih bolezni;
 • Ne pozabite na higieno svojih rok!;
 • Ne uporabljajte menstrualne skodelice Lunette nepretrgoma več kot 12 ur;
 • Če prihaja do težav, kot so splošna bolečina, vnetje spolnih predelov, draženje, žgoča srbečica, odstranite Lunette in se posvetujte z zdravnikom;
 • Menstrualno skodelico hranite izven dosega otrok in hišnih ljubljenčkov;

Material: 100% medicinski silikon

Dostava se izvrši v dogovorjenem roku preko Pošte Slovenije d.o.o. in dostavne službe GLS, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor je ta učinkovitejša. Tarifa za dostavo preko Pošte Slovenije d.o.o. skupaj s stroški pakiranja je enotna za celotno Slovenijo, je neodvisna od teže ali velikosti izdelka in znaša 3,99€. Podatek o strošku dostave je kupcu na voljo pri oddajanju naročila. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV)!

Pri naročilu in plačilu po povzetju s strani Pošte Slovenije d.o.o., vam bo poštar, zaračunal strošek odkupnine (plačilo z UPN nalogom z vrstico OCR), ki trenutno znaša po veljavnem ceniku Pošte Slovenije d.o.o., ob naročilih do 98,00€ 1,25€, nad 98,00€ do 501,00€ znaša 1,28% od vrednosti naročila, nad 501,00€ pa 5,90 + 0,3% od vrednosti naročila ! V primeru plačila po predračunu, stroška odkupnine NI! V primeru pošiljanja preko GLS, za težo paketov nad 5kg stroška odkupnine ni ( z dostavno službo GLS pošiljamo le paktete težje od 5kg!!!).

Za vsa naročila nad 90€ neto zneska je POŠTNINA BREZPLAČNA!!!

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.

Ob dostavi kupec, poleg računa prejme še obrazec za vračilo blaga v primeru odstopa od pogodbe, na katerem se nahaja tudi obvestilo o pravicah iz 15. člena (g. odstavka) teh splošnih pogojev.

Dobavni rok

Večino izdelkov iz ponudbe imamo NA ZALOGI in jih odpošljemo TAKOJ (dostava 1-2 dni od oddaje naročila), saj se zavedamo, da je poleg kakovostnih izdelkov pomembna tudi hitra dostava. Dobavni roki so za vsak artikel navedeni v katalogu naše ponudbe. V primeru omejenih količin (zadnji kosi), pa bo stranka obveščena o kakršnikoli spremembi.

V kolikor se izdelki nahajajo PRI DOBAVITELJU, pomeni da je rok dostava 3-5 dni.

V vsakem primeru bo kupec po elektronski pošti dodatno obveščen o roku dobave za vsako naročilo ali izdelkih, ki niso na zalogi. V primeru kritične zaloge (zadnji kos) se dobava izvrši kupcu, ki je prvi naročil izdelek. Ostale kupce se obvesti o novem dobavnem roku.

Osebni prevzem blaga (v času COVID-19 ukrepov osebni prevzem ni možen)

Kupec lahko po predhodnem dogovoru kupljen artikel prevzame tudi na sedežu podjetja 2F STUDIO d.o.o., pri čemer je dolžan izdelek na licu mesta pregledati in ugovarjati morebitnim napakam. Pri osebnem prevzemu kupec ne plača stroškov poštnine in odkupnine.

Osebni prevzem je mogoč le po predhodnem plačilu po predračunu, saj podjetje 2F STUDIO d.o.o., gotovinsko ne posluje!

Cene vseh izdelkov na spletnem mestu www.vsezazdravje.si so maloprodajne in prikazane v EUR.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
Slabo Dobro