Menu
Your Cart

LANAFORM svetlobna terapija GENIAL LIGHT


Izboljšajte svoje počutje s svetlobno terapijo!

GENIAL LIGHT je naprava, ki proizvaja svetlobo, ki jo še kako potrebujemo za dobro počutje. Je učinkovito in praktično sredstvo, s pomočjo katerega nadomestimo naravno svetlobo.

GENIAL LIGHT posnema naravno sončno svetlobo brez škodljivega UV žarčenja (približno 10 000 luksov). Uporabljate jo lahko med branjem, pisanjem, telefoniranjem, doma ali v službi. Svetlobna terapija je posebej pomembna v manj jasnih dneh in letnih časih. Zadovolji življenjsko potrebo po svetlobi in pozitivno vpliva na naše splošno dobro počutje in razpoloženje.GENIAL LIGHT je namenjena vsem tistim, ki se zavedate prednosti in zdravstvenih učinkov svetlobne terapije. Svetlobna terapija namreč pomaga pri zdravljenju sezonske čustvene motnje, izboljša spanec, razpoloženje in deluje kot naravni antidepresiv, koristna pa je tudi v boju proti spomladanski utrujenosti.

Kaj moramo vedeti o svetlobni terapiji?

Svetloba in njena intenzivnost znatno vplivata na vse naše najpomembnejše procese. Če nismo deležni dovolj svetlobe, se v določenem časovnem obdobju reakcijski čas našega telesa in možganov zniža.

Jeseni in pozimi se dnevi krajšajo in v teh letnih časih, ko se količina sončnega sevanja zmanjšuje, se simptomi, ki so posledica pomanjkanja svetlobe, okrepijo. Klasična umetna razsvetljava v zgradbah je nezadostna, da bi nadomestila ta primanjkljaj naravne svetlobe. Posledice takšnega stanja lahko vodijo v malodušje, pomanjkanje energije, nespečnost ali potrtost kot tudi različne simptome, ki jih imenujemo »depresija«.

Izpostavljenost svetlobi sestoji iz uporabe izvora svetlobe z visoko vrednostjo luksov, kar je podobno naravni sončni svetlobi. Z rednim izpostavljanjem viru svetlobe z visoko jakostjo osvetlitve v daljšem časovnem obdobju se simptomi sezonskih emocionalnih motenj, zmanjšajo ali celo izginejo, ne da pri tem jemali kakršnakoli zdravila.

Luks je enota za merjenje svetlobe. Na primer: sončen poletni dan ustreza približno 50.000 luksom, medtem ko je običajna svetlobna intenzivnost v notranjem prostoru le okrog 500 luksov.

Tehnične lastnosti:
  • Izdelek vsebuje 2 x 36W varčni PPL fluorescenčni cevi - barva 84 – ki dajeta več kot 10.000 luksov, njuna življenjska doba znaša približno 8.000 ur;
  • Osvetljeno območje: 47 x 34 cm;
  • Dimenzije: 38,5 x 14,5 x 51,5 cm;
  • Teža: 3,85 kg;
  • Napetost: 220-240 V;
  • Moč: 72W;
  • Frekvenca: 50 Hz.
Garancija: 2 leti

Napišite recenziju

Napomena: HTML tagovi nisu dopušteni i ne prikazuju se kao HTML!
Loše Dobro