Meni
Your Cart

CEFALY set proti migreni in glavobolu

 CEFALY set proti migreni in glavobolu | vsezazdravje.si
Prodajni hit

 

Kaj je medicinski pripomoček Cefaly?

Je medicinska naprava za kranialno analgetično elektroterapijo. Izredno natančni elektronski impulzi delujejo na glavno vejo trigeminalnega (trovejnega) živca, s čimer preprečujejo in zdravijo bolečino na območju glave.

Učinkovita kranialna analgetična elektroterapija je bila pred tem zahtevna metoda in tudi zelo neprijetna za bolnika. Raziskovalna skupina belgijsko-švicarske družbe, ki je vodilna v svetu na področju elektroterapije, se je lotila tega problema in razvila napravo CEFALY.

V ta tehnološki izziv so vložili pet let raziskav in intenzivnega dela na področju medicine.

CEFALY končno lahko bolnikom, ki trpijo zaradi migrene ali glavobola, ponudi učinkovit elektroterapevtski sistem, in sicer na osnovi ergonomsko oblikovane naprave, uporaba katere je preprosta in razmeroma prijetna za uporabnika.


Zakaj Cefaly?

Cefaly je prva naprava za kranialno analgetično elektroterapijo, ki se lahko pohvali s certifikatom ISO za področje medicine.
 
- Nadomešča zdravila

Brez stranskih učinkov lahko Cefaly nadomesti ali bistveno zmanjša porabo zdravil proti bolečinam.

- Preprečevanje

Preventivni program povečuje izločanje endorfinov in dviguje prag nastanka bolečine.
Rezultat: napadi bolečine so manj pogosti.
 
- Za boj proti stresu

Antistresni program omogoča splošno sprostitev in izjemen občutek ugodja (dobrega počutja).

- Za olajšanje bolečin

Poseben program blokira bolečine in med napadi bolečine omogoča olajšanje.
 
- Za izboljšanje telesne pripravljenosti in tonusa

Klinični podatki še ne zadoščajo, da bi omogočili znanstven dokaz, vendar pa mnogi uporabniki trdijo, da jim naprava tudi izboljša telesno pripravljenost in tonus.

Za uporabo naprave Cefaly ni nobene starostne omejitve. Napravo lahko uporabljajo otroci od 8. leta starosti naprej, vendar vedno pod nadzorom odrasle osebe.
 
Glavoboli prizadenejo ljudi vseh starosti. Cefaly lahko pomaga olajšati simptome ali jih povsem odpravi, in to ne glede na starost uporabnika. Temelji na fizioloških mehanizmih, na katere starost ne vpliva. Bolniki, ki so bili zajeti v kliničnih testiranjih in so jih spremljali glede učinkovitosti in varnosti, so bili stari od 8 do 87 let. Ni objektivnega razloga, zaradi katerega naprave Cefaly ne bi smeli uporabljati otroci, mlajši od 8 let. Vendar pa vam iz preventive svetujemo, da prosite svojega zdravnika ali pediatra, naj se obrne na medicinski oddelek pri družbi STX-Med, kar vam bo pomagalo določiti ustrezne pogoje in protokol uporabe.  

Cefaly je namenjen preprečevanju in obravnavanju kroničnih ter ponavljajočih se glavobolov. Če se pojavi nenaden in močan glavobol s hudimi bolečinami, se je treba takoj posvetovati z zdravnikom ali oditi na urgenco. Prav tako se je treba posvetovati z zdravnikom, če se nenadoma pojavijo pogosti glavoboli, ki jih prej niste imeli.
 
Pogosta vprašanja

Obstajajo kakšne kontraindikacije?

V zvezi z uporabo naprave Cefaly je le malo kontraindikacij. Naprave Cefaly se ne sme uporabljati med vožnjo ali v primeru:
 
- Nedavne poškodbe lobanje ali obraza;
- Spremembe na koži/osipa na čelu, kamor je treba namestiti elektrodo.

Ali napravo Cefaly lahko uporabljajo otroci?

Otroci od 8. leta starosti naprej lahko napravo Cefaly uporabljajo pod nadzorom odrasle osebe. Pri otrocih do 8. leta se niso pokazale kontraindikacije, vendar pa je bolje, da se o protokolu uporabe otrokov pediater predhodno posvetuje z medicinskim oddelkom pri družbi SXT-Med.


Ali napravo Cefaly lahko uporabljajo ljudje, ki imajo srčni spodbujevalec?
 
Srčni spodbujevalec ne pomeni, da ne smete uporabljati naprave Cefaly, ki nima nobenega vpliva na tovrstno napravo.
 
Ali napravo Cefaly lahko uporabljajo nosečnice?
 
Nosečnice lahko napravo Cefaly brez težav uporabljajo.

Kako dolgo traja, da se stopnja intenzitete lahko poveča do stopnje, ki je učinkovita?
 
Čim večja je intenziteta, tem večja je količina in bolj učinkovito je zdravljenje. Prag učinkovitosti se zelo razlikuje od posameznika do posameznika. Na splošno pa naj se, ko se navadite na sistem, intenziteta povečuje 6 do 8 minut, da bi dosegli območje učinkovitosti.

Ali bo bolečina izginila takoj po 20-minutni terapiji?
 
Pri anteriornih tenzijskih glavobolih po 20-minutni terapiji s programom 1 bolečina izgine ali pa se pojavi obdobje nestabilnosti, ki traja še nadaljnji dve uri.


Set CEFALY vsebuje:

- Elektrodo CEFALY;
- Napravo CEFALY;
- Torbico za shranjevanje;
- Priročnik s podrobnimi navodili;
- Čistilno krpico.

Dostava se izvrši v dogovorjenem roku preko Pošte Slovenije d.o.o. in dostavne službe GLS, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor je ta učinkovitejša. Tarifa za dostavo preko Pošte Slovenije d.o.o. skupaj s stroški pakiranja je enotna za celotno Slovenijo, je neodvisna od teže ali velikosti izdelka in znaša 3,99€. Podatek o strošku dostave je kupcu na voljo pri oddajanju naročila. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV)!

Pri naročilu in plačilu po povzetju s strani Pošte Slovenije d.o.o., vam bo poštar, zaračunal strošek odkupnine (plačilo z UPN nalogom z vrstico OCR), ki trenutno znaša po veljavnem ceniku Pošte Slovenije d.o.o., ob naročilih do 98,00€ 1,25€, nad 98,00€ do 501,00€ znaša 1,28% od vrednosti naročila, nad 501,00€ pa 5,90 + 0,3% od vrednosti naročila ! V primeru plačila po predračunu, stroška odkupnine NI! V primeru pošiljanja preko GLS, za težo paketov nad 5kg stroška odkupnine ni ( z dostavno službo GLS pošiljamo le paktete težje od 5kg!!!).

Za vsa naročila nad 90€ neto zneska je POŠTNINA BREZPLAČNA!!!

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.

Ob dostavi kupec, poleg računa prejme še obrazec za vračilo blaga v primeru odstopa od pogodbe, na katerem se nahaja tudi obvestilo o pravicah iz 15. člena (g. odstavka) teh splošnih pogojev.

Dobavni rok

Večino izdelkov iz ponudbe imamo NA ZALOGI in jih odpošljemo TAKOJ (dostava 1-2 dni od oddaje naročila), saj se zavedamo, da je poleg kakovostnih izdelkov pomembna tudi hitra dostava. Dobavni roki so za vsak artikel navedeni v katalogu naše ponudbe. V primeru omejenih količin (zadnji kosi), pa bo stranka obveščena o kakršnikoli spremembi.

V kolikor se izdelki nahajajo PRI DOBAVITELJU, pomeni da je rok dostava 3-5 dni.

V vsakem primeru bo kupec po elektronski pošti dodatno obveščen o roku dobave za vsako naročilo ali izdelkih, ki niso na zalogi. V primeru kritične zaloge (zadnji kos) se dobava izvrši kupcu, ki je prvi naročil izdelek. Ostale kupce se obvesti o novem dobavnem roku.

Osebni prevzem blaga (v času COVID-19 ukrepov osebni prevzem ni možen)

Kupec lahko po predhodnem dogovoru kupljen artikel prevzame tudi na sedežu podjetja 2F STUDIO d.o.o., pri čemer je dolžan izdelek na licu mesta pregledati in ugovarjati morebitnim napakam. Pri osebnem prevzemu kupec ne plača stroškov poštnine in odkupnine.

Osebni prevzem je mogoč le po predhodnem plačilu po predračunu, saj podjetje 2F STUDIO d.o.o., gotovinsko ne posluje!

Cene vseh izdelkov na spletnem mestu www.vsezazdravje.si so maloprodajne in prikazane v EUR.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
Slabo Dobro