Meni
Your Cart

3A Health Care ultrazvočni inhalator SOHO Respira

 3A Health Care ultrazvočni inhalator SOHO Respira | vsezazdravje.si
Prodajni hit


3A Health Care ultrazvočni inhalator SOHO Respira je eden najboljše zasnovanih inhalatorjev v svojem razredu. Odlikuje ga funkcionalno rezprševanje delcev s pomočjo ultrazvočne metode.

Respira je ultrazvočni inhalator, ki se od batnih kompresorskih razlikuje predvsem v načinu delovanja in po namenu uporabe. Ultrazvočni inhalatorji se največkrat uporabljajo predvsem za inhalacijo fiziološke raztopine, pri težavah, ki so povezane z spodnjimi dihalnimi potmi. Uporablja se tudi za inhalacijo zdravila skupaj z ali brez fiziološke raztopine. So tudi tišji od batnih kompresorskih, saj se delci razpršijo s pomočjo ultrazvočne sonde.

Uporaba:

 • Aparat postavite na stabilno in ravno površino, tekom inhaliranja pazite, da se vam ne obrne;
 • V aparat natočite mrzlo vodo (po mžnosti destilirano ali prekuhano) vse do označenega nivoja;
 • Med priborom boste našli majhno, okroglo plastično, prozorno posodico v katero se vlije zdravilo. Za količino se obrnite na svojega zdravnika. Priporočjivo je, da se najprej vlije fiziološka raztopina in čez njo zdravilo. Za dojenčke se običajno dozira okoli 5ml fiziološke raztopine, s starostjo pa več. Tako da lahko za 3 letnega otroka daste okoli 10ml fiziološke raztopine. Pomagajte si z injekcijo;
 • Namestite posodico z zdravilom v aparat, kot je opisano v navodilih. Sestavite aparat, mu priključite inhalacijsko cev z masko (ali drugim nastavkom) ter vključite adapter v aparat oz. vtičnico;
 • Pri izvajanju terapije si namestite hitrost razpršitve zdravila. Pri najmlajših je bolje regulirati počasno razpršitev;
 • Popolnoma normalno je, da je na koncu terapije v posodici določena količina zdravila. Ta preostanek se ne more razpršiti in ga zato zavrzite;
 • Inhalatorja ne uporabljajte dlje ko 30 minut;
 • Po uporabi aparat dobro očistite in razkužite. Naj bo suh, preden ga pospravite;

Značilnosti inhalatorja:

 • Učinkovit in enostaven za uporabo;
 • Prenosna in trpežna konstrukcija;
 • Pretok: 0,2-0,7 ml / min;
 • Aerosol velikosti delcev: 5 mikro m;
 • 3-stopenjska nastavljiva hitrost pretoka;
 • Oprema: Glavna enota, ustnik, nastavek za nos, pet dodatnih posod za inhalacijsko tekočino oz. zdravilo, napajalnik, torbica;
 • Napajanje: 230 V; AC adapter, akumulatorska baterija (neobvezno);
 • Teža aparata: 250 g;

Tehnične podrobnosti:

 • Napajanje: 230 V 50/60 Hz;
 • Poraba: Približno 10 W;
 • Frekvenca: 2,5 Mhz;
 • Pretok: 0,2-0,7 ml / min;
 • Velikost delcev: 5 mikro m.
 • Temperatura delovanja: 0 - 45 ° C;
 • Velikost: 82 x 50 x 132 mm;
 • Teža: 250 g;
 • Dodatna oprema: AC adapter, torbica, pet dodatnih posod za inhalacijsko tekočino oz. zdravilo;

Garancija: 2 leti

Komu je namenjena inhalacijska nega?

Otrokom
Pri zdravljenju otrok je priporočljivo najprej poseči po inhalacijski terapiji. Inhalacijska terapija s pomočjo inhalatorja je varna in učinkovita. Inhalacija je pri dojenčkih in otrocih priporočljiva za astme, bronhitisa, vnetja ušes, vnetja sinusov, pri prehladih, gripi, ter za mehčanje sluzi v nosu.Pri otrocih do bolezni pogosto pride tudi zaradi slabo pozdravljene predhodne okužbe oziroma njene ponovitve. Zdravljenje z inhalacijo lahko to uspešno prepreči.

POZOR!
Priporočljivo je, da nastavke (maska,nosnik,ustnik) vedno uporablja le ena oseba. S tem se zmanjšajo možnosti morebitnega prenosa okužbe na ostale uporabnike.
To je še posebej pomembno, če inhalator uporabljajo otroci.


Starejšim
Starejše osebe so tveganju za bolezni dihal še dodatno izpostavljene zaradi oslabljenega imunskega sistema ter slabše telesne kondicije.

Kadilcem
Z inhalacijsko nego ohranjamo vlažnost sluznice dihal, omogočimo tvorbo sluzi in samodejno čiščenje dihalnih poti.

Vsem ostalim
Inhalacijsko nego ne uporabljamo le v času zdravljenja bolezni dihal, temveč tudi v namene ohranjanja zdravja.

Dostava se izvrši v dogovorjenem roku preko Pošte Slovenije d.o.o. in dostavne službe GLS, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, v kolikor je ta učinkovitejša. Tarifa za dostavo preko Pošte Slovenije d.o.o. skupaj s stroški pakiranja je enotna za celotno Slovenijo, je neodvisna od teže ali velikosti izdelka in znaša 3,99€. Podatek o strošku dostave je kupcu na voljo pri oddajanju naročila. DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV)!

Pri naročilu in plačilu po povzetju s strani Pošte Slovenije d.o.o., vam bo poštar, zaračunal strošek odkupnine (plačilo z UPN nalogom z vrstico OCR), ki trenutno znaša po veljavnem ceniku Pošte Slovenije d.o.o., ob naročilih do 98,00€ 1,25€, nad 98,00€ do 501,00€ znaša 1,28% od vrednosti naročila, nad 501,00€ pa 5,90 + 0,3% od vrednosti naročila ! V primeru plačila po predračunu, stroška odkupnine NI! V primeru pošiljanja preko GLS, za težo paketov nad 5kg stroška odkupnine ni ( z dostavno službo GLS pošiljamo le paktete težje od 5kg!!!).

Za vsa naročila nad 90€ neto zneska je POŠTNINA BREZPLAČNA!!!

Prodajalec ne nosi odgovornosti za morebitne zamude s strani dostavljalca.

Ob dostavi kupec, poleg računa prejme še obrazec za vračilo blaga v primeru odstopa od pogodbe, na katerem se nahaja tudi obvestilo o pravicah iz 15. člena (g. odstavka) teh splošnih pogojev.

Dobavni rok

Večino izdelkov iz ponudbe imamo NA ZALOGI in jih odpošljemo TAKOJ (dostava 1-2 dni od oddaje naročila), saj se zavedamo, da je poleg kakovostnih izdelkov pomembna tudi hitra dostava. Dobavni roki so za vsak artikel navedeni v katalogu naše ponudbe. V primeru omejenih količin (zadnji kosi), pa bo stranka obveščena o kakršnikoli spremembi.

V kolikor se izdelki nahajajo PRI DOBAVITELJU, pomeni da je rok dostava 3-5 dni.

V vsakem primeru bo kupec po elektronski pošti dodatno obveščen o roku dobave za vsako naročilo ali izdelkih, ki niso na zalogi. V primeru kritične zaloge (zadnji kos) se dobava izvrši kupcu, ki je prvi naročil izdelek. Ostale kupce se obvesti o novem dobavnem roku.

Osebni prevzem blaga (v času COVID-19 ukrepov osebni prevzem ni možen)

Kupec lahko po predhodnem dogovoru kupljen artikel prevzame tudi na sedežu podjetja 2F STUDIO d.o.o., pri čemer je dolžan izdelek na licu mesta pregledati in ugovarjati morebitnim napakam. Pri osebnem prevzemu kupec ne plača stroškov poštnine in odkupnine.

Osebni prevzem je mogoč le po predhodnem plačilu po predračunu, saj podjetje 2F STUDIO d.o.o., gotovinsko ne posluje!

Cene vseh izdelkov na spletnem mestu www.vsezazdravje.si so maloprodajne in prikazane v EUR.

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML se ne prevaja v druge jezike, ki so na voljo na strani!
Slabo Dobro